Rotamız Mutluluk
 /  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber /
Özel Eğitim Merkezi Başarısıyla Almanya´nın Dikkatini Çekti
Orjinal Resim
27 Şubat 2020

  Duyu Bütünleme Uzmanı Melanie Behning, Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde bulunan özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinin başarısını incelemek için Almanya’dan Kocaeli’ye geldi.  Merkezde gözlemlerde bulunan Behning, ‘’Çok profesyonel çalışıyorlar ve ailelerin katılımına çok değer veriyorlar’’ dedi.

  Atlantis’e gelme nedeninin öğrencisi olan Selim’in Almanya’da kendi terapi merkezinde eğitim aldığı sıra da tatil döneminde Atlantis terapi merkezinde belli bir süre eğitim aldıktan sonra tekrar Almanya’ya döndüğünde çok geliştiğini fark ettiğini ve Atlantis’te hangi terapi metotları ile bu başarının sağlandığını merak etmesi olduğunu belirtti. Atlantis’e geldiğinde dostane karşılandığını ve kurumun kurucularından Sayın Mehmet Ali KAŞKA’nın zaman ayırarak Atlantis eğitim merkezinin ana fikrini anlatmasından mutlu olduğunu ifade etti.

‘’Hayvanlar çocukların özgüvenini ve gelişimini destekliyor.’’

  Atlantis’in konumunun da başarılarında etkisi olduğunu belirten Behning, ‘’Atlantis çok güzel bir mekânda tepe üzerine kurulu doğa ile iç içe, havası temiz denize yakın bir yerde bulunuyor. Ayrıca terapi merkezi binalarının kuruluş şekli ailelerin birbirleri ile iletişim haline geçmesine imkân sağlamaktadır. Ve burada çocuklarını beklerken kendi deneyimlerini de birbirlerine anlatma imkanları buluyorlar. Bu da çok yardımcı ve destekleyici bir durum ve güzel bir atmosfer oluşturuyor’’ dedi.

  Eğitimcilerin birbirleriyle ve ailelerle olan iş birliğinin çocukların başarısını olumlu yönde etkilediğini gözlemlerinin arasında olduğunu söyleyen Behning, kurum bünyesinde bulunan mini hayvanat bahçesinin çocukların özgüvenini ve gelişimini olumlu yönde etkilediğini ifade etti.

‘’Eğitmenlerin genç ve dinamik olması başarıyı artırıyor.’’

  Atlantis’te bulunduğu süre zarfında Melanie Behning, kurumda çalışan herkesin çok profesyonel çalıştığını ve bu profesyonelliğin başarıya bir adım daha yaklaştırdığını belirtti.

‘’Herkes için bir şey düşünülmüş.’’

  ‘’Güzel ve yoğun bir şekilde sıkılmadan çalışmanın rahatlığı da gözlemlediklerim arasında. Herkes için bir şeyler düşünülmüş. Eğitim merkezinde bulunan hayvanlar insanların stres atmasını ve rahatlamasını sağlıyor. Bu kadar oluşumu bir arada tutabilmek, burayı yönetebilmek elbette kolay bir iş değil. Eğitimcilerin yaka kartlarında kim oldukları ve branşlarını görebilirsiniz. Benim için çok güzel bir deneyimdi. Atlantis eğitim merkezinin başarılarının devamını diliyorum. Ailelere de başarı ve mutluluk diliyorum’’ sözleriyle Atlantis’e veda ederek Almanya’ya döndü.

Atlantis Özel Eğitim ve Rehabilitasyon l Yazılım K7