Rotamız Mutluluk
 /  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber /
5 Yaşındaki otizmli kızının ilk kez konuştuğunu duyan anne gözyaşlarını tutamadı
Orjinal Resim
05 Aralık 2019

Almanya'nın başkenti Berlin'de yaşayan Güneş ailesi, konuşamayan otizmli 5 yaşında kızları Asel için umudu 2500 km uzaktaki Türkiye'de buldu.

Avşar ve Zeki güneş Çiftinin 5 yıl önce Asel adını verdikleri kızları dünyaya geldi. 3 yaşına gelen Asel'in yaşıtları gibi konuşmaya başlamadığını gören anne Avşar Güneş, kızının herhangi bir sağlık problemi olabileceğini düşünerek Berlin'de bir hastaneye gitti. Yapılan kontrollerde anne Güneş'e beklemesi gerektiği, kızının bir zaman sonra konuşmaya başlayacağı söylendi. Ancak Asel 4 yaşına gelmesine rağmen konuşmaya ve iletişim kurmaya başlamadı. Bunun üzerine defalarca hastaneye giden Güneş çiftinin kızı Asel'de otizm belirtileri olduğu belirlendi. Yaklaşık 1 yıl boyunca konuşması için dil terapisi alan Asel'de gelişme göremeyen aile, umudunu yitirmeyerek eğitimi için araştırma yapmaya başladı. 

Sosyal medyada ve internet üzerinde araştırmalar yapan güneş çifti, Kocaelinin Başiskele ilçesinde bulunan özel bir rehabilitasyon merkezinde bir çok çocuğun otizmi yendiğini gördü. Bunun üzerine Türkiye'ye gelmeye karar veren aile, yaklaşık 2 bin 500 kilometre yol katederek Başiskele'ye geldi.  Merkezde Aseliçin 5 günlük eğitim programı oluşturuldu. Bireysel eğitim, duyu bütünleme, at terapisi, ve oyun terapisi ile eğitime başlayan Asel 3 gün sonra ilk defa konuşarak, "At Attı" dedi. Kızının Konuşmaya başladığını gören anne ve baba büyük mutluluk yaşadı. Kızının konuşmasının kendisine büyük mutluluk verdiğini ifade eden anne Avşar Güneş, duygularını ifade ederken gözyaşlarını boğuldu.

Atlantis Özel Eğitim ve Rehabilitasyon l Yazılım K7