Rotamız Mutluluk
 /  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber /
Biyonik Kulakla Duymaya, Eğitimle Konuşmaya Başladı
Orjinal Resim
31 Ocak 2020

Kocaeli’de doğumundan kısa süre sonra işitme engelli olduğu belirlenen Muhammed Ensar, biyonik kulak takılması sonrasında aldığı eğitimle 3 yaşında konuşmaya başladı. Oğlunun bir daha konuşamayacağını düşünen aile, Muhammed Ensar’ın konuşması ile büyük mutluluk yaşadı.

  Kocaeli’de yaşayan Sahibe ve Eyüp Aran çiftinin 3 yıl önce dünyaya gelen oğulları Muhammed Ensar’ın doğumundan sonra yapılan kontrollerde işitme engelli olduğu tespit edildi. Yapılan operasyonların ardından Ensar’a işitme cihazı takıldı. Muhammed Ensar’ın işitme kaybından dolayı, dil gelişiminde bozukluklar olabileceğini öğrenen Aran çifti, yaşanabilecek problemleri aşabilmek için çocuklarının eğitim alabileceği bir eğitim kurumu aramaya başladı.

Aran çifti yaptığı araştırmalar sonrasında Başiskele ilçesinde bulunan Atlantis Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde aynı tanıdaki birçok çocuğun aldığı eğitimle konuşmaya başladığını öğrendi. Bunun üzerine Muhammed Ensar, kurumda eğitime başladı. Muhammed Ensar’a 1 buçuk yaşına geldiğinde geçirdiği operasyonla biyonik kulak takıldı. Takılan biyonik kulakla duymaya başlayan Muhammed Ensar’ın 7 aylıkken eğitime başladığı kurumda bireysel eğitim ve at terapisi ile eğitimine devam edildi. Muhammed Ensar aldığı eğitimle kısa süre sonra ilk kelimelerini söylemeye başladı.

3 yaşına gelen Muhammed Ensar, erken yaşta biyonik kulak takılması ve eğitime başlaması sayesinde yaşıtlarının seviyesine ulaştı. İlk teşhis konulduğunda oğlunun bir daha duyamayacağını düşünen anne Sahibe Aran, Muhammed Ensar’ın 3 yaşına geldiğinde yaşıtları gibi konuşmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Atlantis Özel Eğitim ve Rehabilitasyon l Yazılım K7